Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.852 vizualizări
1.152 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.