Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.830 vizualizări
1.143 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
14. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
15. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.