Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.878 vizualizări
1.162 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.