Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.699 vizualizări
1.274 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
15. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
16. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.