Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre |
Ciorbă grecească de pasăre
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare. Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.668 vizualizări
Versiunea printabilă1.265 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri) 15. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre) |