Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.733 vizualizări
1.284 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.