Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească |
Ciorbă rusească
Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar. Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
17.959 vizualizări
Versiunea printabilă1.128 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |