Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească |
Ciorbă rusească
Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar. Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
17.992 vizualizări
Versiunea printabilă1.141 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |