Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.623 vizualizări
1.935 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.