Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.549 vizualizări
1.913 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
10. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.