Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.588 vizualizări
1.921 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
10. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
13. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
21. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.