Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti |
Ciuperci italieneşti
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde. Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel. Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă. Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie. Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent. Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.337 vizualizări
Versiunea printabilă1.175 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 6. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 11. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 12. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 14. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume) 17. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 23. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume) |