Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.457 vizualizări
1.195 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.