Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.263 vizualizări
1.013 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.