Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată |
Ciuperci normande cu costiţă afumată
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper. Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.207 vizualizări
Versiunea printabilă1.001 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 7. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 10. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 21. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 28. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) |