Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale |
Ciuperci provensale
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg. Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca. Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa. Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
5.816 vizualizări
Versiunea printabilă1.046 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume) 5. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 8. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 10. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) 14. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi) 22. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 27. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 28. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 29. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |