Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale |
Ciuperci provensale
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg. Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca. Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa. Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
5.794 vizualizări
Versiunea printabilă1.037 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 3. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 4. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 6. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii) 7. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 14. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 18. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 20. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 27. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 28. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) |