Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.719 vizualizări
1.154 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
3. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
19. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
26. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.