Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.665 vizualizări
1.135 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
5. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
7. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
8. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
13. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
18. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
27. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
29. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.