Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.690 vizualizări
1.142 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
2. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
7. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
11. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
15. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
19. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
23. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
27. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
29. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.