Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) |
Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper. Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi. Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor. Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar. Este o reteta bavareza.
9.624 vizualizări
Versiunea printabilă1.122 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 4. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme) 6. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 7. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe) 8. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 20. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 21. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume) 22. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 23. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) 25. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi) 27. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 28. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă) 29. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |