Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu |
Conopidă a la Richelieu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta. Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie. Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.726 vizualizări
Versiunea printabilă1.022 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 3. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume) 5. Rasol de vacă cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 9. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 12. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume) 13. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Cornuri cu crenvurşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume) 17. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 20. Pizza cu muşchi de căprioară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 23. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi) 26. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri) 27. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 28. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate) 29. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme) |