Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.745 vizualizări
1.042 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
6. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
8. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
9. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
12. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
15. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Ghiveci călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Cârnaţi proaspeţi (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.