Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.814 vizualizări
1.061 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
2. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
3. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
6. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
8. Creier cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Pizza rapidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
25. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
30. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.