Coq au vin (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (I)

Coq au vin (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg, 180 g costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura), 20 de capatini de arpagic, 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat), 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 paharel de cognac, 1 sticla de vin rosu, 200 g ciuperci (cele mai bune sint zbirciogii, dar se face si cu alte soiuri), 1 catel de usturoi, 1 lingurita de zahar, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, patrunjel.

Mod de preparare: Se taie cocosul in bucati. Se taie costita in feliute care se prajesc intr-o cratita, fara alt corp gras la foc mic, impreuna cu arpagigul. Cind s-au rumenit, se scot cu o spumiera si se pun bucatile de cocosh. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se stropeste cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera si se lasa la foc mic 20 min. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Daca folositi costita afumata, opariti-o 2 min. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pina se acopera bucatile de carne. Se adauga sare, piper, zahar, nucsoara. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa 30 min la foc mic. Ïn acest timp se malaxeaza untul cu faina. Se da cratita la o parte si se adauga untul, se amesteca, se repune pe foc si se mai da un clocot.
Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste acompaniat de cartofi fierti sau prajiti inabusit. Mincarea e mai buna a doua zi, reincalzita.
11.230 vizualizări
869 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
14. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin)
15. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.