Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II) |
Coq au vin (II)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte. Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.578 vizualizări
Versiunea printabilă698 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri) 5. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi) 9. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 10. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 11. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume) 12. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate) 20. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate) 21. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 23. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate) 26. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 27. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |