Coq au vin (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II)

Coq au vin (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.601 vizualizări
706 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
5. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
16. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
28. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
29. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.