Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.894 vizualizări
1.103 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
3. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete St.Prex (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
23. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.