Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.970 vizualizări
1.126 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
3. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
11. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
15. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
25. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.