Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.999 vizualizări
1.136 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
18. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
21. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.