Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.940 vizualizări
1.118 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.