Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
9.904 vizualizări
1.060 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
27. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
30. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.