Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
9.884 vizualizări
1.053 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
5. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
11. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
20. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.