Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
9.909 vizualizări
1.061 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
26. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
28. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.