Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cremă Irish Mist |
Cremă Irish Mist
Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 2 cesti si un sfert cu lapte, 4 oua (albusurile si galbenusurile separat), 4 linguri zahar tos foarte fin, 2 linguri gelatina, 1/4 ceasca apa clocotita, 1/3 ceasca lichior, 1/2 ceasca frisca batuta, inca putina frisca batuta si ciocolata pentru ornat. Mod de preparare: Se fierbe laptele intr-o oala, dupa care se ia de pe foc. Intr-un castron se freaca galbenusurile cu doua linguri de zahar, se adauga laptele, se amesteca si se toarna inapoi in oala. Se pune compozitia pe foc si se lasa 7 minute sa se infierbante (fara sa fiarba). Se topeste gelatina in apa clocotita, se incorporeaza in compozitia de oua si lapte, se adauga si lichiorul, se amesteca si se lasa 40 de minute sa se raceasca. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas (pana ce acesta se topeste) si se incorporeaza, impreuna cu frisca, in compozitia racita. Se toarna crema in 8 pahare si se tine la frigider pana ce se intareste. Se decoreaza cu frisca si se presara deasupra ciocolata rasa.
5.908 vizualizări
Versiunea printabilă990 tipăriri 15 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 2. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme) 4. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 6. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme) 7. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme) 8. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri) 11. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 13. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme) 14. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme) 15. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Cremă de castane (Dulciuri > Creme) 17. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 18. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme) 20. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 21. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme) 22. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme) 23. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme) 24. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme) 26. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi) 27. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 29. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză) |