Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate |
Cremă de orez cu mere caramelizate
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme. Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
5.868 vizualizări
Versiunea printabilă893 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi) 4. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci) 5. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 7. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 8. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 9. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 12. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme) 15. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte) 16. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 21. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte) 22. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme) 24. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi) 25. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume) 26. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme) 29. Găluşte de orez prăjite (Dulciuri > Prăjituri) 30. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi) |