Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate |
Cremă de orez cu mere caramelizate
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme. Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
5.915 vizualizări
Versiunea printabilă907 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi) 2. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 3. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi) 5. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 6. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme) 9. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci) 11. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 17. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 18. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 21. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 27. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme) 28. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 30. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |