Cremă de zahăr ars franţuzească - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cremă de zahăr ars franţuzească

Cremă de zahăr ars franţuzească

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 g frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Mod de preparare: Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.
6.500 vizualizări
832 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
3. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
7. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
8. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
9. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
13. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
16. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
18. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
19. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
23. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
24. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
27. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
28. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.