Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.420 vizualizări
1.237 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
3. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
7. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
10. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
14. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
15. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
16. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
17. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
19. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
22. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
24. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
29. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.