Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză |
Cremă picantă de brânză
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie. Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul). Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot. Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece. Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.385 vizualizări
Versiunea printabilă1.227 tipăriri 17 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) 8. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 10. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme) 12. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 14. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume) 15. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme) 17. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 18. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 19. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 21. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 24. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme) 25. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume) 29. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) |