Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.448 vizualizări
1.250 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
3. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
6. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
7. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
8. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
11. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.