Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână |
Crenvuşti cu sos de smântână
Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii). Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust. Se servesc calzi cu piure. Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
9.852 vizualizări
Versiunea printabilă1.025 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci) 5. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 6. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe) 9. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume) 10. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate) 11. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 12. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 17. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 22. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 25. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 28. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |