Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână |
Crenvuşti cu sos de smântână
Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii). Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust. Se servesc calzi cu piure. Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
9.887 vizualizări
Versiunea printabilă1.037 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci) 8. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate) 9. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 10. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri) 11. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă) 14. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci) 15. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 21. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 23. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) 26. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă) 27. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe) 29. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |