Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
9.852 vizualizări
1.025 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
5. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
25. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.