Creveţi Balti în sos iute - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute

Creveţi Balti în sos iute

Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.

Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie.
Ardeiul ramas se toaca pentru decor.
Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc.
Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.202 vizualizări
1.139 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
8. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
29. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.