Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute |
Creveţi Balti în sos iute
Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.
Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie. Ardeiul ramas se toaca pentru decor. Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc. Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.136 vizualizări
Versiunea printabilă1.116 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 11. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 14. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Caracatiţă în vin (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) |