Creveţi Balti în sos iute - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute

Creveţi Balti în sos iute

Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.

Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie.
Ardeiul ramas se toaca pentru decor.
Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc.
Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.181 vizualizări
1.130 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
7. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
11. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
17. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
20. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
28. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.