Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.856 vizualizări
849 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
3. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
13. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
22. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.