Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.874 vizualizări
852 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
9. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
17. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
19. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
21. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă meridională (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.