Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele |
Crostata di mele
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 12 Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus. Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini. Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra. Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.824 vizualizări
Versiunea printabilă837 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 8. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 10. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 11. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 13. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 15. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci) 16. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi) 18. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 20. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 24. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 28. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) |