Crostini cu fasole boabe şi ton - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton

Crostini cu fasole boabe şi ton

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.136 vizualizări
782 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
6. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
7. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
8. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.