Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton |
Crostini cu fasole boabe şi ton
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie. În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline. Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie. Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper. Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.082 vizualizări
Versiunea printabilă760 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume) 2. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 3. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume) 4. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele) 10. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 11. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 12. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume) 13. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 16. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 19. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 20. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai) 24. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume) 25. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume) 26. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 28. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin) 30. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) |