Crostini cu fasole boabe şi ton - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton

Crostini cu fasole boabe şi ton

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.112 vizualizări
775 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
8. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
10. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
11. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
14. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
21. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
28. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.