Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.054 vizualizări
1.049 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
6. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
11. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
26. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
29. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.