Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.002 vizualizări
1.032 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
2. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
12. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
25. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
27. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.