Dios Pite - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite

Dios Pite

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.537 vizualizări
1.071 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
15. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
21. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
30. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.