Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Dios Pite |
Dios Pite
Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră. Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat. Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase. Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi. Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat). Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
6.463 vizualizări
Versiunea printabilă1.043 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 3. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 19. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi) 22. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne) |