Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.557 vizualizări
1.131 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
6. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
18. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
27. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Supă de vară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.