Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.522 vizualizări
1.119 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
6. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
11. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
15. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.