Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.492 vizualizări
1.111 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
9. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
10. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
23. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
27. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
28. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
29. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.