Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Drob franţuzesc |
Drob franţuzesc
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: Pentru aluat: 270 g faina, 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma), 2 galbenusuri, sare. Pentru umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Aluatul: intr-un castron, se amesteca (intre palme) 180 g de unt taiat bucatele cu 250 g de faina si un varf de cutit de sare. Se face o gropita la mijloc si se adauga un galbenus batut si circa 50 ml de apa. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca la rece aproximativ o ora. Se incinge cuptorul la 210°C. Apoi se prepara umplutura in felul urmator: se fierb ouale circa 12 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Ciupercile curatate se taie in patru sau in opt (daca sunt mai mari). Se caleste carnea tocata in unt (circa 5 minute la foc iute), se adauga ciupercile, se mai lasa 5 minute, se sareaza, se pipereaza, se toarna coniacul si se presara verdeturile taiate marunt. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Ouale curatate de coaja se taie in doua pe lung. Se imparte aluatul in doua si se intinde prima jumatate pe planseta infainata, formand un cerc cu grosimea de 1/2 cm. Se asaza intr-o forma unsa cu marginile inalte, iar deasupra se intinde carnea tocata si se intercaleaza jumatatile de ou (una cu galbenusul in sus, alta cu galbenusul in jos). Se presara verdeata tocata, se intinde si cealalta jumatate de aluat, se acopera cu ea umplutura, lipind bine marginile udate cu putina apa. Se decoreaza cu fasii de aluat, se unge cu galbenus batut si se baga la cuptor. Drobul se coace 40 de minute si se serveste fie cald, fie rece.
6.888 vizualizări
Versiunea printabilă872 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii) 4. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri) 5. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Mazăre zdrobită cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi) 14. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Drob cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi) 19. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe) |