Empanada cu cabanos - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Empanada cu cabanos

Empanada cu cabanos

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 300 g faina, 1/2 lingurita sare, 25 g unt sau margarina, 25 g osanza de porc (untura), 75 ml vin alb sec.
Umplutura: 100 g cabanos, 100 g ardei gras rosu (gogosar, capia), o lingurita boia dulce, o lingurita cimbru uscat.
In plus: faina pentru intins aluatul si ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca faina cu sare. Untul, osanza si vinul alb sec se amesteca cu 75 ml de apa si se pun pe foc sa se-nfierbante. Se lasa putin sa se raceasca si se framanta cu faina pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa se odihneasca 45 de minute.
Umplutura: se taie cabanosul cubulete, la fel si ardeiul (curatat de nervuri si seminte) si se amesteca cu boiaua si cimbrul.
Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie cu paharul 12 cercuri.
Se unge fiecare bucata cu umplutura si se impatureste in doua, formand semicercuri. Marginile se apasa bine cu o furculita ca sa se uneasca.
Se incinge uleiul si se prajesc pe rand, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti.
6.531 vizualizări
988 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.