Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Israel » Falafel israelian |
Falafel israelian
Reţetă tradiţională din Israel
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg boabe naut, 400 g patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia iute, 1/2 lingurita piper, 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Mod de preparare: Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera. Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi.
10.122 vizualizări
Versiunea printabilă1.218 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci) 2. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |