Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
10.774 vizualizări
1.105 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
23. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.