Fatteh cu pui - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.
10.804 vizualizări
1.111 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
15. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.