Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli |
File de merlucius cu sos Aioli
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu. Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi. Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde. Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat. Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar. Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.353 vizualizări
Versiunea printabilă772 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai) 2. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 7. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe) 8. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 12. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 15. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 16. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate) 18. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 19. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 20. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 22. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 23. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 27. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 28. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |