File de merlucius cu sos Aioli - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de merlucius cu sos Aioli

File de merlucius cu sos Aioli

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.
Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.
Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde.

Mod de preparare: Fileul de peste se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul Aioli, format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat.
Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar.
Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
4.330 vizualizări
763 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
2. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
8. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
16. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
21. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
27. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
30. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.