File de şalău sau cod cu fenicul - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul

File de şalău sau cod cu fenicul

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei.
Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri.
Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins.
Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le.
Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor.
Serviti-le imediat.
6.661 vizualizări
973 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
12. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
20. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
29. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.