Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul |
File de şalău sau cod cu fenicul
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper. Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei. Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri. Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins. Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le. Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor. Serviti-le imediat.
6.624 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 2. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 6. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă) 13. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |