Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille |
Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 20 g ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 g). Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ghiveciul de legume.
5.333 vizualizări
Versiunea printabilă1.006 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Wok cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 7. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi) 11. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri) 13. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 14. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Crap marinăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Şodou cu rom (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 25. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 26. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 27. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată naturistă (Salate > Salate de legume) 30. Tort din griş (Dulciuri > Torturi) |