Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille |
Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 20 g ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 g). Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ghiveciul de legume.
5.294 vizualizări
Versiunea printabilă996 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 6. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Supă de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 12. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple) 16. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi) 19. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume) 20. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 21. Caved catzutz (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 24. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 26. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 27. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 28. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume) 30. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |