Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi |
Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita. Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute. Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel. Este o reţetă provensală.
5.567 vizualizări
Versiunea printabilă953 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 3. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci) 5. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi) 11. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 12. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume) 13. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci) 18. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume) 22. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi) 23. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple) |