Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi |
Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita. Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute. Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel. Este o reţetă provensală.
5.610 vizualizări
Versiunea printabilă966 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată egipteană (Salate > Salate de legume) 2. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate) 3. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi) 7. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri) 9. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate) 10. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 14. Păstrăv în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme) 16. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 21. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi) 22. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 23. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume) 26. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi) 27. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 29. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) |