Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Flanuri de dovlecei |
Flanuri de dovlecei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 dovlecei, 2 linguri de untdelemn de masline, 4 oua, 250 ml smantana, 1 lingura de piper verde, 50 g cascaval ras, cimbru, sare, piper negru, o bucatica de unt. Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic. Bateti ouale cu smantana, piperul verde, cascavalul ras, cimbrul tocat, sarea, piperul negru. Ungeti cu unt sase castronele (boluri) egale, tapetati-le cu feliile de dovlecei, iar in mijloc puneti preparatul din oua. Bgati-le la cuptor, pe baie de aburi, vreme de 25 de minute. Serviti flanurile caldute, insotite de o salata de rosii, asezonate cu 2-3 picaturi de Tabasco (sos iute).
3.717 vizualizări
Versiunea printabilă803 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 3. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 5. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume) 9. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri) 10. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Dovlecei cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) 16. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 22. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume) 25. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi) 27. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |