Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Flanuri de dovlecei |
Flanuri de dovlecei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 dovlecei, 2 linguri de untdelemn de masline, 4 oua, 250 ml smantana, 1 lingura de piper verde, 50 g cascaval ras, cimbru, sare, piper negru, o bucatica de unt. Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic. Bateti ouale cu smantana, piperul verde, cascavalul ras, cimbrul tocat, sarea, piperul negru. Ungeti cu unt sase castronele (boluri) egale, tapetati-le cu feliile de dovlecei, iar in mijloc puneti preparatul din oua. Bgati-le la cuptor, pe baie de aburi, vreme de 25 de minute. Serviti flanurile caldute, insotite de o salata de rosii, asezonate cu 2-3 picaturi de Tabasco (sos iute).
3.766 vizualizări
Versiunea printabilă817 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 3. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) 7. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 13. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume) 14. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă) 21. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri) 24. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 28. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |