Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi |
Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune. Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa. Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute). Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut). Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi. Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.302 vizualizări
Versiunea printabilă1.143 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi) 2. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 4. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 6. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume) 9. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume) 10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 11. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe) 16. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume) 17. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 23. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume) 25. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă) 26. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 27. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 29. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |