Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.302 vizualizări
1.143 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
2. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
4. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
6. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
9. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
17. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
25. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
29. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.