Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi |
Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune. Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa. Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute). Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut). Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi. Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.350 vizualizări
Versiunea printabilă1.154 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 5. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe) 8. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 9. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate) 10. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte) 12. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 17. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume) 18. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 20. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume) 21. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume) 22. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Regina din Saba (Dulciuri > Creme) 28. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi) 30. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă) |