Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.008 vizualizări
1.217 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
11. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
22. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.