Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.926 vizualizări
1.197 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
16. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
20. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
28. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.