Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.047 vizualizări
1.234 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
3. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
4. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
8. Găluşte tăiate în patru (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
17. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
20. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
29. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.