Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez |
Frigărui din aripi de pui în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente. Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat). Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider. Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc. Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.974 vizualizări
Versiunea printabilă1.206 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi) 2. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă) 3. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 6. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate) 7. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 11. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 12. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 13. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi) 15. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 17. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 19. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte) 22. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate) 24. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 25. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi) 26. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate) 27. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) 28. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi) 30. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |