Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.974 vizualizări
1.206 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
3. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
7. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
11. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
15. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
17. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
22. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
24. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
25. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
27. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
28. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.