Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez |
Frigărui din aripi de pui în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente. Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat). Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider. Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc. Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.926 vizualizări
Versiunea printabilă1.197 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri) 3. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) 7. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate) 9. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi) 12. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte) 14. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe) 15. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 16. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci) 18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 19. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 20. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă) 21. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 22. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 28. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi) 30. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză) |