Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.721 vizualizări
1.200 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
5. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
8. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
11. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
16. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
20. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
22. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.