Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.856 vizualizări
1.236 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
6. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
20. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
28. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.