Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.812 vizualizări
1.226 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
2. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
6. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
14. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
16. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.