Friptură berlineză cu sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Friptură berlineză cu sos de bere

Friptură berlineză cu sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
10.773 vizualizări
1.217 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
11. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
29. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.