Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II) |
Friptură de porc cu crustă (II)
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.775 vizualizări
Versiunea printabilă1.077 tipăriri 37 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) 3. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 6. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 7. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 8. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 9. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 15. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 16. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri) 18. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 20. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 21. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 23. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 24. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi) 25. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi) 26. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 29. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 30. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) |