Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.809 vizualizări
1.082 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
4. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.