Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II) |
Friptură de porc cu crustă (II)
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.728 vizualizări
Versiunea printabilă1.066 tipăriri 37 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi) 2. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi) 4. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 7. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 9. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi) 10. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 13. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 14. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 16. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 21. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 23. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume) 27. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 28. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) |