Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
8.925 vizualizări
1.183 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
23. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.