Friptură de porc marinărească - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Friptură de porc marinărească

Friptură de porc marinărească

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă şi se porţionează cîte două bucăţi la porţie. Bucăţile de carne se amestecă cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei şi se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de şniţele şi se înăbuşă în uleiul rămas, cu puţină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare şi se înăbuşă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucăţile de carne.
La servire, se aşează bucăţile în farfurie cu sosul respectiv şi garniturile alese.
8.890 vizualizări
1.169 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
6. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
22. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
28. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.