Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.972 vizualizări
1.251 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
2. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
3. Supă cu gulii cubuleţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
8. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
14. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
16. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
18. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
25. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.