Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez |
Friptură de pui la grătar în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia. Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute. Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet. 3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul. Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.887 vizualizări
Versiunea printabilă1.228 tipăriri 18 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 3. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri) 5. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 9. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume) 10. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 11. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 12. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 13. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi) 16. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume) 20. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi) 21. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Vrăbioare la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 23. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci) 24. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume) 26. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume) 28. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 30. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi) |