Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac |
Frittată cu ciuperci şi dovleac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 12 Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii. Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa. Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc. Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte. Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut. Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită. Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra. Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.214 vizualizări
Versiunea printabilă939 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 2. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi) 3. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 5. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 6. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 8. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă) 9. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 10. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume) 12. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 14. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 16. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume) 19. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 20. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume) 25. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 26. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri) 27. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 29. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |