Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.214 vizualizări
939 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
2. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
5. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
19. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
26. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
27. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.