Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.248 vizualizări
948 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
2. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
3. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
8. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
17. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
30. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.