Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac |
Frittată cu spanac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el. Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara. Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.144 vizualizări
Versiunea printabilă812 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi) 4. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Budincă de spanac cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 22. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Spanac la cuptor cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) |