Frittată cu spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac

Frittată cu spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.180 vizualizări
822 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
26. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
27. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.