Frittată cu spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac

Frittată cu spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.199 vizualizări
830 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Budincă de spanac cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
13. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Spanac la cuptor cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.