Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.240 vizualizări
829 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
2. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
5. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Găluşte cu griş (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
13. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
17. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
19. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Gulii prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
26. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.