Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.285 vizualizări
837 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
5. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
12. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
16. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
27. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.