Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.325 vizualizări
846 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
2. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
3. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Găluşte de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
12. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
15. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
16. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
28. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.