Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Israel » Găluşte de peşte |
Găluşte de peşte
Reţetă tradiţională din Israel
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 linguri migdale macinate, 2 oua batute, sare, piper, pesmet fin alb (sau pasca evreiasca maruntita). Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate din ceapa si din morcovi si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute si apoi se strecoara zeama. Se taie pestele bucati mai mari, se baga in robotul de bucatarie impreuna cu restul de ceapa si cu patrunjelul verde si se marunteste bine. Se adauga migdalele, ouale, sarea, piperul si pesmetul cat sa se lege, se amesteca si se fac 8 galuste rotunde intre palmele infainate. Morcovii ramasi se fierb 10 minute - la foc mic - in zeama de peste, dupa care se scot din oala si se introduc galustele care se fierb foarte incet, cu capac, aproximativ o ora. Se scurg, se aseaza pe un platou si se garnisesc cu rondele de morcov fiert. Zeama se strecoara din nou si se toarna peste galuste, doar putina. Restul se lasa sa se raceasca si dupa ce s-a inchegat, se taie si se serveste langa galustele de peste.
6.707 vizualizări
Versiunea printabilă987 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Peşte cu grapefruit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Chiftele cu peşte alb (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri) 16. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte) 18. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Supă de peşte cu varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 22. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte) |