Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Israel » Găluşte de peşte |
Găluşte de peşte
Reţetă tradiţională din Israel
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 linguri migdale macinate, 2 oua batute, sare, piper, pesmet fin alb (sau pasca evreiasca maruntita). Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate din ceapa si din morcovi si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute si apoi se strecoara zeama. Se taie pestele bucati mai mari, se baga in robotul de bucatarie impreuna cu restul de ceapa si cu patrunjelul verde si se marunteste bine. Se adauga migdalele, ouale, sarea, piperul si pesmetul cat sa se lege, se amesteca si se fac 8 galuste rotunde intre palmele infainate. Morcovii ramasi se fierb 10 minute - la foc mic - in zeama de peste, dupa care se scot din oala si se introduc galustele care se fierb foarte incet, cu capac, aproximativ o ora. Se scurg, se aseaza pe un platou si se garnisesc cu rondele de morcov fiert. Zeama se strecoara din nou si se toarna peste galuste, doar putina. Restul se lasa sa se raceasca si dupa ce s-a inchegat, se taie si se serveste langa galustele de peste.
6.623 vizualizări
Versiunea printabilă971 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chiftele cu peşte alb (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 7. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 25. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 27. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme) |