Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Israel » Găluşte de peşte |
Găluşte de peşte
Reţetă tradiţională din Israel
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 linguri migdale macinate, 2 oua batute, sare, piper, pesmet fin alb (sau pasca evreiasca maruntita). Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate din ceapa si din morcovi si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute si apoi se strecoara zeama. Se taie pestele bucati mai mari, se baga in robotul de bucatarie impreuna cu restul de ceapa si cu patrunjelul verde si se marunteste bine. Se adauga migdalele, ouale, sarea, piperul si pesmetul cat sa se lege, se amesteca si se fac 8 galuste rotunde intre palmele infainate. Morcovii ramasi se fierb 10 minute - la foc mic - in zeama de peste, dupa care se scot din oala si se introduc galustele care se fierb foarte incet, cu capac, aproximativ o ora. Se scurg, se aseaza pe un platou si se garnisesc cu rondele de morcov fiert. Zeama se strecoara din nou si se toarna peste galuste, doar putina. Restul se lasa sa se raceasca si dupa ce s-a inchegat, se taie si se serveste langa galustele de peste.
6.644 vizualizări
Versiunea printabilă976 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 19. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Peşte grecesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Pacheţele de praz cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |