![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Gazpacho andaluz |
Gazpacho andaluz
![]() Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 10 roşii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 căţel de usturoi, ulei de măsline, oţet, sare, crutoane de pâine. Mod de preparare: Roşiile spălate se pun în apă clocotită unde se lasă 5 min., după care se scot şi se decojesc. Ardeiul şi castravetele se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Într-un castron, se amestecă cu mixerul (cuţitul pentru supe pasate) roşiile, ardeiul, castravetele şi restul de ingrediente şi, puţin câte puţin, se adaugă apă până se obţine o pastă aproape lichidă (pentru a fi băută). Se toarnă într-un vas mare (eventual o cană de apă de un litru), plină cu gheaţă. Se bea, acompaniind de obicei masa de prânz.
11.507 vizualizări
1.366 tipăriri 16 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |