Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Gazpacho andaluz |
Gazpacho andaluz
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 10 roşii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 căţel de usturoi, ulei de măsline, oţet, sare, crutoane de pâine. Mod de preparare: Roşiile spălate se pun în apă clocotită unde se lasă 5 min., după care se scot şi se decojesc. Ardeiul şi castravetele se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Într-un castron, se amestecă cu mixerul (cuţitul pentru supe pasate) roşiile, ardeiul, castravetele şi restul de ingrediente şi, puţin câte puţin, se adaugă apă până se obţine o pastă aproape lichidă (pentru a fi băută). Se toarnă într-un vas mare (eventual o cană de apă de un litru), plină cu gheaţă. Se bea, acompaniind de obicei masa de prânz.
11.399 vizualizări
Versiunea printabilă1.344 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci) 3. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |