Gazpacho andaluz - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 10 roşii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 căţel de usturoi, ulei de măsline, oţet, sare, crutoane de pâine.

Mod de preparare: Roşiile spălate se pun în apă clocotită unde se lasă 5 min., după care se scot şi se decojesc. Ardeiul şi castravetele se spală, se curăţă şi se taie mărunt.

Într-un castron, se amestecă cu mixerul (cuţitul pentru supe pasate) roşiile, ardeiul, castravetele şi restul de ingrediente şi, puţin câte puţin, se adaugă apă până se obţine o pastă aproape lichidă (pentru a fi băută). Se toarnă într-un vas mare (eventual o cană de apă de un litru), plină cu gheaţă.

Se bea, acompaniind de obicei masa de prânz.
11.399 vizualizări
1.344 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
3. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.