Gnocchi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Gnocchi cu sos de roşii

Gnocchi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gnocchi: 1 kg de cartofi, 2 oua mijlocii, 100 g faina, 50 g amidon, nucsoara, faina pentru framantat.
Sosul de rosii: 500 g rosii coapte, 150 g ceapa, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei, o cutie mare rosii decojite (500 g), sare, piper, 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga.
Sosul de rosii: se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
10.472 vizualizări
873 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
4. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.