Gogoşari muraţi munteneşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Gogoşari muraţi munteneşti

Gogoşari muraţi munteneşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 kg gogoşari, 1 legătură frunze de ţelină, mărar uscat, 9 foi de dafin, 3 pachete mici boabe de piper, 3 pachete mici boabe de muştar, 3 rădăcini de hrean, 1 kg zahăr sau 1 borcan de 200 ml cu miere,1 l oţet, 9 linguri sare de bucătărie.

Mod de preparare: Se spală bine gogoşarii şi se curăţă, se îndepărtează coceanul şi toate seminţele şi se se taie felii potrivite, cu lătime de 3 cm.

Feliile de gogoşari se aşează într-o oală de 10 l, în straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presară parte din zahăr sau 2-3 linguri cu miere şi 2 linguri cu sare de bucătărie. La sfârşit, se toarnă tot oţetul.

Oala astfel pregătită cu felii în straturi se acoperă cu un capac şi se lasă la rece, în cămară, până a doua zi (cam 24 ore), când vom constata că gogoşarii au lăsat atâta zeamă cât să-i acopere.

A doua zi, se aşează gogoşarii în 3 borcane de câte 3 l care au fost bine spălate şi sterilizate la cuptor. Se adaugă celelalte ingrediente: foi de ţelină la fundul borcanului şi deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) şi felii de hrean la margine, aşa încât să constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper, câte un pacheţel la fiecare borcan, puse printre straturi alături de boabele de muştar.

După ce s-au aşezat, cu grijă să nu fie nici prea îndesaţi şi nici prea afânaţi, se toarnă soluţia care a rămas în oală peste ei, se mai pun frunze de ţelină şi beţele de mărar uscat, se lasă în cămară până a doua zi să scadă lichidul după ce ies bulele de aer.

După o altă zi, se completează lichidul din ceea ce a rămas cu o zi înainte, se pune capacul metalic ermetic peste borcane sau se leagă foarte strâns cu celofan şi se pun în cămară, la loc rece, la 16-18 grade C.
7.084 vizualizări
934 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
16. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
18. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
23. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
30. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.