Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150 grade C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
4.365 vizualizări
758 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
6. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
8. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
19. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
23. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.