Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150 grade C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
4.388 vizualizări
767 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
12. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
17. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
29. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.