Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
21.918 vizualizări
1.391 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
10. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.