Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki |
Gyros de pui cu tzatziki
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline. Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii. Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien. Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper. Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă. Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
21.885 vizualizări
Versiunea printabilă1.379 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 5. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 12. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 27. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi) 30. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi) |