Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
21.957 vizualizări
1.401 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.