Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Işlere |
Işlere
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 300 g margarină, 150 g nuci sau alune (prăjite şi apoi măcinate), 150 g zahăr pudră, 1 ou, 1 vârf de cuţit bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie). Pentru cremă: 100 g cacao sau ciocolată, 5 ouă, 250 g zahăr, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ). Pentru glazură: 150 g zahăr, 3 linguri apă, 100 g unt, 2 linguri cacao. Mod de preparare: Aluatul: Se frământă un aluat din toate ingredientele menţionate. Se întinde pe planşetă şi, cu un pahar de vin, se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Când s-au răcit, se lipesc două câte două cu cremă. Crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până se obţine o cremă. Se adaugă cacao sau ciocolată înmuiată pe baie de aburi. Se amestecă bine, după care se adaugă albuşurile bătute spumă şi, după gust, miezul de nucă zdrobit. Glazura: Se face un sirop gros din zahăr şi apă. Se freacă bine untul, se adaugă cacao şi se opăresc cu siropul de zahar, frecând întruna, până ce se omogenizează. Se iau işlerele lipite câte două cu cremă şi se acoperă cu glazură. Se lasă să se întărească glazura circa 2-3 ore.
8.038 vizualizări
Versiunea printabilă1.400 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 2. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) |